Förenkla vardagen som politiker

Som politiker har du ett späckat arbetsliv där du måste delta i debatter och omröstningar, skriva motioner, ställa upp för intervjuer i media och vara med på kongresser. För att hinna med arbets- och familjeliv och samtidigt vara en god representant för folket kan det vara klokt att förenkla vardagen så mycket som möjligt. Här kan du sätta upp rutiner som sparar tid, ha god framförhållning och använda dig av olika produkter och tjänster som står till buds.

Med en Easee laddbox är det enkelt att se till så att din elbil alltid är laddad och redo för användning. Du kanske snabbt behöver åka iväg till en extrakongress eller blir inkallad till ett pressmöte när en allvarlig samhällshändelse har inträffat. Easee laddbox har en snygg och väl designad form och kommer i många olika färger, vilket gör att den passar in i de flesta miljöer. Din laddbox från Easee är alltid uppkopplad till nätet via 4G och wifi, och ger möjlighet till smartladdning vilket skapar ett lägre elpris och hög tillgänglighet.

Representativ demokrati

I Sverige har vi en representativ demokrati, där befolkningen själva avgör vilka representanter de vill ha i riksdagen. Vår riksdag är Sveriges lagstiftande församling, och består av alla de riksdagspartier som fått ett stöd på minst fyra procent i våra allmänna val. Idag finns åtta partier representerade i riksdagen, och statsministern har den högsta makten politiskt sett.

Lever vi i en demokrati?

Som politiker har du ansvar för medborgarna och för staten. Ordet politik kommer från ett gammalt grekiskt ord som betyder “statskonst”. I politiken konkurrerar olika intressegrupper, där de som har mest stöd får mest makt i samhället. Tyvärr har även monetära intressen ett stort inflytande i Sverige, där de högerinriktade tankesmedjorna får tjugo gånger mer pengar än vänsterns. De vänsterinriktade tankesmedjorna får årligen dela på 10 miljoner i bidrag, medan borgerliga och liberala tankesmedjor får 200 miljoner. Detta detaljeras i en rapport från Arena Opinion. Det går inte att se i partiernas budgetar hur mycket stöd de får från fristående intresseorganisationer. Svenskt Näringsliv har varje år en budget på minst 800 miljoner som de använder för politisk påverkan.

Enklare vardag som politiker

När du i perioder har väldigt mycket att göra kan det vara bra att sänka kraven i vardagen. Som folkvald är det förstås viktigt att sköta sitt uppdrag och se till folkets bästa. Men i ditt privatliv kanske det innebär att du får dra ner på städningen eller anlita en städfirma som kommer regelbundet och rengör bostaden. En välfungerande laddbox kan också underlätta, som en Easee laddbox som erbjuder dig smartladdning till bilen. På så vis har du alltid möjlighet att resa iväg med bilen vid behov, och kan handla snabbt och smidigt eller åka till ditt jobb som politiker.